Aktuellt

Myndigheterna tar bort restriktioner för att förhindra spridning av covid-19 och stiftets tidigare rekommendationer och anvisningar kring mässfirande tas bort den 29 september

Den 29 september 2021 tar de svenska myndigheterna bort restriktionerna som infördes för att förhindra spridning av covid-19. Den 29 september återinför Stockholms katolska stift därför mässplikten för söndagar och påbjudna högtider.

https://www.katolskakyrkan.se/aktuellt/stiftsnyheter/2021/myndigheterna-tar-bort-restriktioner-for-att-forhindra-spridning-av-covid-19-och-stiftets-tidigare-rekommendationer-och-anvisningar-kring-massfirande-tas-bort-den-29-september


Vi slutar med livesändning av mässor

Då myndigheterna tagit bort restriktionerna och Stiftet återinfört mässplikten för söndagar och påbjudna högtider, slutar vi med livesändning av mässor.


Kyrkkaffe på söndagarna

Vi har kyrkkaffe på söndagar efter högmässan kl. 10.30. Det är viktigt att församlingsmedlemmarna har möjlighet att umgås och träffa varandra efter mässan.

Men kom ihåg att det är allas ansvar. Ni som vill ta hand om kyrkkaffet en söndag, skriv er på listan i kapprummet.
Stort tack till alla som engagerar sig. Må Gud belöna er för ert engagemang.


Passionisternas jubileum i vår församling – söndagen den 31 oktober

Passionistorden firar två jubileer i Sverige: 300-årsjubileum av Passionistkongregationens grundande år 1720, och 70-årsjubileum av Passionisternas verksamhet i Sverige.

I vår församling firas jubileumsmässa söndagen den 31 oktober kl. 10.30. Kardinal Anders Arborelius är huvudcelebrant och biskop William Kenney från England medverkar i liturgin.

Efter mässan kyrkkaffe i cafeterian.


Studiecirkeln Sycamore – söndagen den 14 november

Videoserien Sycamore presenterar den katolska tron på ett sätt som engagerar både vuxna och ungdomar, både inom och utanför Kyrkan. Det är ett tillfälle för oss att fördjupa vår tro.

Vi började söndagen den 17 oktober och fortsätter varannan söndag. Men vi hoppar över den 31 oktober, så nästa gång blir söndagen den 14 november efter högmässan kl. 10.30.

Cirkelledare är Birgitta Gelotte. Alla är välkomna.


Katekesundervisningen i vår församling

Välkommen till katekesundervisningen för alla grupper – grupp 1-5 och 7-9. Vi ses i högmässan kl. 10.30 på söndagarna och fortsätter med undervisningen efter högmässan.

Läs mer under Kungörelser och Undervisning.


Jordbävningen i Haiti – Caritas Sverige startar insamling

Efter den kraftiga jordbävningen som drabbade Haiti den 14 augusti startar Caritas Sverige en insamling för att stötta det lokala Caritas hjälparbete bland de nödställda.
Caritas Haiti har tillsammans med katolska kyrkan i landet mobiliserat alla sina krafter och skickat team till de värst drabbade områdena.

Stockholm katolska stifts generalvikarie p. Pascal René Lung O.P. uppmanar alla att stödja kyrkans hjälpverksamhet i ett av världens fattigaste länder: Nu gäller det för oss alla i stiftet att sträcka ut våra händer till de drabbade på Haiti genom våra förböner och genom att generöst bidra till stiftets insamling”.
Stötta insamlingen till Haiti genom att ge en gåva via Swish 900 4789 eller genom Bankgiro 900-4789 till Caritas Sverige.


Nu tar Livets fond emot bidragsansökningar

Respekt tar nu emot ansökningar till Livets fond. Livets Fond ger varje år bidrag till församlingars, ideella föreningars och organisationers insatser för:

  • små eller ofödda barn
  • äldre
  • utsatta familjer
  • sjuka eller personer med funktionshinder

Sista dag för ansökan är den 18 oktober.
Mer information om villkoren för att kunna söka bidrag och ansökningsblankett finns på Respekts hemsida.


“Möten för gifta par”
Reträtt 3-5 december 

Reträtten “Möten för gifta par” är en workshop för kommunikation mellan par. Den är till för par som vill fördjupa, förnya eller återuppbygga äktenskapsbanden.

Nästa reträtt äger rum 3-5 december på EFS-gården i Åsljunga.

För mer information och anmälan välkommen att kontakta sr Marta:
Mobiltelefon:0760-06 28 97
E-post: smartwla@gmail.com

“Möten för gifta par” (“Encounters for married couples”) är en internationell rörelse. Läs mer om verksamheten här.


Information från
Katolska skolan av Notre Dame:

Läs mer under Undervisning.
Eller gå in på länken: https://www.katolska.se/


S:t Paulus av Korset katolska församling i Angered

Titteridammstigen 4, 424 68 Angered
Tfn: 031-3301000
www.stpaulus.se
E-post: angered@katolskakyrkan.se
Bankgiro: 448-5058
Swish: 123 454 36 25