Aktuellt

 

Söndag 20 maj

Bibelkurs med diakon Björn Håkonsson.

Tema: Johannes evangelium och Uppenbarelseboken 

Sista kurstillfället är söndagen den 20 maj kl. 11.30 – ca 15.30.

Alla är hjärtligt välkomna.


Lördag 26 maj

Rosenkransvallfärden till Oskarström

Tema: ”Var inte rädd, Maria, du har funnit nåd hos Gud”

För vallfärden till Oskarström finns program och en lista i vapenhuset. Vi startar kl. 08.00 från vår kyrka och är tillbaka ca kl. 18.00.

Kostnad: 100 kr för vuxna (barn och ungdomar gratis). Ta med egen matsäck.

De som vill följa med ombes skriva sig på listan.


Söndag 3 juni

Kristi Kropps och Blods högtid

En enda mässa (inga andra mässor denna dag i församlingen, inte heller i Alingsås) firas i vår kyrka i Angered kl. 11.00 för alla våra grupper och missioner. Efter mässan den eukaristiska processionen till Angered Arena och åter till kyrkan. Därefter gemensam lunch.

Alla är varmt välkomna.


Måndag 4 juni

Elisabeth Hesselblad-leden

Pilgrimsvandring i heliga Maria Elisabeth Hesselblads spår

Vandringen börjar kl. 14.00 vid Herrljunga station och går till Fåglaviks kapell, där invigningshögtid firas kl. 17.30 med bl.a. fader Björn Göransson. Eventuellt medverkar en Birgittasyster från Djursholm. Efter gudstjänsten serveras kyrkkaffe.


Pastoralt besök i församlingen

Familjer som vill ha besök av prästerna för att välsigna hemmen, får gärna ta ett blad som finns i vapenhuset och lämna det till oss med ifyllda kontaktuppgifter och önskat datum för ett besök.


Ungdomssynoden i oktober 2018

I oktober 2018 kommer ungdomarna att stå i centrum för synoden av alla världens katolska biskopar i Vatikanen. Efter de tidigare biskopssynoderna om äktenskap och familj är temat denna gång ”Ungdomarna, tron och kallelse-avgörandet”. Nedan kan du ladda hem förberedelsedokument och läsa mer om ungdomssynoden:

Ungdomarna, tron och kallelse-avgörande 1 >

Ungdomarna, tron och kallelse-avgörande 2 >

Ungdomssynoden diskuteras också på Facebook >

Vatikanen har tagit fram en särskild hemsida där man har samlat information om den kommande biskopssynoden: http://www.synod2018.va/content/synod2018/en.html


 Världsungdomsdagarna i Panama

Den 14-30 januari 2019 hålls världsungdomsdagar i Panama. Här kan du ladda hem en anmälningsblankett och få mer information om resan:

Ladda ner anmälningsblankett >