Aktuellt

 

 
Tisdagen den 23 juli – Pilgrimsmässa på S:ta Birgittas himmelska födelsedag

Birgittasystrarna i Vadstena inbjuder till det årliga firandet av S:ta Birgittas himmelska födelsedag.
Mässan firas kl. 15.00 av kardinal Anders Arborelius OCD i Vadstena klosterkyrka (Blåkyrkan). 

Se affisch på anslagstavlan. 

 

Bildresultat för vadstena klosterkyrka

 


 

Hjälp till Ukrainas folk             Ukraina

Den civila infrastrukturen i Ukraina är totalt förstörd av Ryssland i många delar av landet. Många städer och samhällen är utan energiförsörjning, vilket innebär att människor är utan värme. Därför finns ett stort behov av sovsäckar, liggunderlag, varma/termo filtar. 
Obs! Tyvärr kan vi inte längre ta emot kläder.

Jag (Anna) och min syster Eva har kontakt med en läkare som vi känner, som befinner sig i de mest drabbade områdena och han ber om mat till små barn, välling, blöjor för barn och vuxna, medicin för barn och vuxna, såsom febernedsättande (i tabletter och flytande form).

Det efterfrågas färdiglagad mat på burk till vuxna, såsom gulaschsoppa och andra soppor, och all konserverad mat.

Om du har möjlighet att skänka något av detta, kontakta:
Anna Afolter, 0737-822123, i S:t Paulus av Korset församling i Angered.
Man kan även swisha: Swish 0737-822123. Skriv: Ukraina. 

Vi alla ukrainare befinner oss i en väldigt svår situation och det spelar ingen roll i vilken del av världen vi är. Vi jobbar på alla möjliga sätt i hela världen och försöker hjälpa vårt land med allt som behövs. Tack för er hjälp och omtanke, men först och främst tackar jag er för era böner för mitt land.   

Lovad vare Jesus Kristus!  

 


 

Bildresultat för lourdes


Den 9 
– 14 september  –  Pilgrimsresa till Lourdes 

Pilgrimsresan till Lourdes, som Kristus Konungens församling ordnar, kommer att äga rum den 9 14 september. Församlingsmedlemmar från vår församling är välkomna att delta i resan. 

Kostnaden är ca 8.500 kr beroende på antalet anmälda. Det finns platser kvar. 

För mer information och anmälan, kontakta Paddy Maguire. 
E-mail: paddymaguire @icloud.com

 

Bildresultat för lourdes

 


 

Kvällsmässor på onsdagar i Alingsås

Mässan kl. 18.00 på onsdagar i Alingsås firas sista gången före sommaren den 12 juni. Onsdagsmässorna börjar firas igen den 28 augusti. 

 


 

Katekesundervisningen i vår församling

Katekesundervisningen gör ett uppehåll över sommaren och börjar igen söndagen den 25 augusti för alla grupper. Vi inleder med högmässan kl. 10.30 och därefter blir det aktiviteter. Välkomna!

Till katekesundervisningen efter sommaren behöver vi fler nya kateketer och hjälpkateketer. Alla som känner sig kallade att engagera sig för kyrkans bästa är hjärtligt välkomna att kontakta oss präster.

 


 


Gratis prenumeration på Katolskt magasin 

Från och med januari 2024 har alla katoliker i Sverige möjlighet att prenumerera gratis på Katolskt magasin, tack vare att prenumerationen betalas av Stockholms katolska stift. Det som krävs är att prenumeranten är registrerad medlem av Stockholms katolska stift och själv anmäler sitt intresse att få tidningen gratis. Erbjudandet gäller tillsvidare och en prenumeration per hushåll. Erbjudandet gäller inte retroaktivt. 

Prenumerera gratis här

 


 

Bildresultat för holy family


Ständig Bön för Äktenskap och Familj

“Ständig Bön för Äktenskap och Familj” är en bönekedja som finns i många länder. Grundidén är att på ett inspirerande sätt få folk att upptäcka bönen och samtidigt knyta den till ett mycket angeläget ämne. Människor som valt att vara med ber en timme var, samma timme, samma datum varje månad.

Rörelsen grundades 1998 av fader Johnny Doherty, redemptoristpräst på Irland. Han visste att hälften av alla äktenskap i västvärlden förr eller senare går under, och blev inspirerad av Vår Herre och insåg att vi inte kommer långt utan bön. Han tog detta på allvar och började skriva häftet “Ständig Bön för Äktenskap och Familj”, samt sprida idén om en bönekedja i olika länder, även i Sverige. 

Fader Johnny Doherty skriver: “Bön handlar om att vi öppnar oss själva, så att vi kan ta emot allt som Gud längtar efter att ge oss. Genom vår bön kan vi också hjälpa till att ‘öppna dörrar’ i andra människors liv, i kyrkans liv eller i samhällets liv – så att Gud kan dela med sig av sitt liv till oss.”
Vi ber Gud att röra vid våra hjärtan och andra människors hjärtan. 


Vill du vara med och be?

I S:t Paulus av Korset församling startade vi 2014 en bönegrupp för Ständig bön för Äktenskap och Familj. Vi ber med hjälp av ett häfte uppdelat i fem olika intentioner, som följer rosenkransen. Den 2:e i varje månad är vår församlings bönedag. 

I vapenhuset finns även en låda för böneintentioner för äktenskap och familj. Skriv gärna din böneintention på en lapp och lägg i lådan. Den 2:e i varje månad ber vi för dessa intentioner. 

Vill du veta mer om bönekedjan eller be med oss?
Välkommen att kontakta mig, gruppens samordnare, på telefon 0761-873390 eller mail elza.eriksson@gmail.com

Elza Eriksson 

 


 


Information från
Katolska skolan av Notre Dame

Läs mer under Undervisning eller gå in på skolans hemsida

 Handlingsplan vid incident 

Vår församling har en handlingsplan som används om en incident skulle inträffa i kyrkan, under Mässan eller annan gudstjänst, eller i kyrkans övriga lokaler. Där uppmanas man ringa 112 då hjälp behövs. 
Se anslagstavlan i kapprummet för mer information. 

På katolska Stiftets hemsida kan man också läsa om Säkerheten i våra församlingar

 


Bildresultat för jezu ufam tobie

Alla som kommer in i vår kyrka anförtror sig åt den Barmhärtige Jesus. 


S:t Paulus av Korset katolska församling i Angered
Bankgiro: 448-5058
Swish: 123 454 36 25