Aktuellt

 

Frivilliga som vill utföra tjänster

Frivilliga som vill hjälpa behövande med sina tjänster eller yrkeskunskaper kan kontakta pastorsexpeditionen och lämna namn och kontaktuppgifter.

 


 

Böneveckan för kristen enhet 18 – 25 januari

Söndag 21 januari kl 16.00: Ekumenisk gudstjänst i S:t Paulus av Korset kyrka.

Alla är hjärtligt välkomna.

 


 

Kurs i katolsk tro för konvertiter

Kursen börjar söndag 11 februari efter högmässan och äger rum varannan söndag. Kursen vänder sig till dem som skall konvertera till den katolska tron.

 


 

Katolska skolan av Notre Dame i Göteborg söker en kurator

Om tjänsten:  Vi har ca 400 barn och elever och söker någon som kan bistå eleverna och familjerna i olika situationer. Det är bra om du är van att arbeta i en mångkulturell miljö. Erfarenhet av skolkurators arbete är en merit men inte ett krav. En merit är också om du talar flera språk. Vi söker någon som delar skolans kristna värderingar. Kuratorn ingår i skolans elevhälsoteam. Du vill jobba 80-100 %

Om dig:  Du är socionom som har viss erfarenhet av socialt arbete / kurator arbete. Du är engagerad i eleverna och vill arbeta förebyggande för allas trivsel och välbefinnande. Du är flexibel och kan anpassa dina arbetstider / arbetsuppgifter efter behov. Det är bra om du kan flera språk. Våra elever har ca 40 olika språk. Du delar skolans kristna värderingar. Du är tålmodig, positiv och vänlig.

Om skolan:  Vår skola är Göteborgs äldsta fristående grundskola. Vi har ett mångkulturellt elevunderlag, med ca 72 nationaliteter och 40 språk. Personalen är också mångkulturell. Skolan bygger på kristna värderingar. Många av våra familjer är katoliker eller ortodoxa kristna och de väljer skolan för att den erbjuder en kristen tro. Skolan ligger i stadsdelen Örgryte Härlanda i en vacker park. Den består av två byggnader, en äldre där de yngre eleverna vistas och en ny byggnad för åk 4 -9. Vi har ett aktivt elevhälsoteam med skolledningen, en skolsköterska, tre specialpedagoger/lärare och en skolpsykolog som kommer en gång i månaden. Vi anlitar en skolläkare vid behov.

Vi behöver din ansökan före 29 januari 2018. Skicka ditt CV och ett personligt brev till rektor, Paddy Maguire, Katolska skolan av Notre Dame, Lilla Danska vägen 26, 412 74 Göteborg. Maila till info@katolska.se

 


 

Katolska skolan av Notre Dame informerar

Det finns fortfarande plats i några av skolans klasser. Ansökan till skolan görs på www.katolska.se.

För mer information kan man förutom att se på hemsidan även ringa till skolans expedition, tel. 031-384 78 00, eller prata med Sarah Poisson.

 


 

Den nordiska vallfärden till Lourdes 2018

Måndag 23 juli – måndag 30 juli 2018
160 år efter Jungfru Marias uppenbarelser i Lourdes

Årets tema: “Gör vad än Han säger åt er”

Mer information finns på anslagstavlan. Anmälan senast 1 april 2018.

Marianne Larsen, tel. +45 51242390. Hemsida www.lourdes.dk